Parijs, Brussel en nu weer Berlijn. Onze nuchtere Nederlander wil nog steeds niet geloven dat ook wij ons moeten voorbereiden op een terroristische aanslag. Onze medische diensten zijn nog lang niet instaat hier goed op te handelen. Nog niet alle ambulance diensten beschikken over de juiste middelen om überhaupt mensenlevens te redden nadat ze zijn blootgesteld aan dit soort geweld. Dit betekend dat de “gewone burger” ook moet weten wat hij/zij moet doen. First Aid Under Danger (FAUD) bied deze oplossing. Wij leren mensen dat wat ze moeten weten om een mensen leven te redden. Wij willen laten zien dat het redden van mensen levens niet moeilijk hoeft te zijn. Als je beschikt over de juiste kennis en het juiste materiaal. Rode kruis en Oranje kruis hebben deze kennis niet in huis en zijn te groot om snel in te spelen op de vraag. Laten we nu niet wachten tot het ook te laat is in Nederland. Bij het gemiddelde evenement zijn de voorzieningen slecht geregeld. De beveiliging en de EHBO’ers beschikken niet over de juiste kennis en gemeentes geven de vergunningen te snel af. Het is een kwestie van tijd tot het mis gaat met alle gevolgen van dien. Wij hebben de kennis en het materiaal in huis om echt het verschil te kunnen maken tussen leven en dood. Wacht niet tot het te laat is en bereid je voor op een steeds realistisch wordend scenario.

Ooggetuigen

‘Mensen zijn verpletterd’, twitterde een bezoeker, Emma Rushton. ‘Ik ben veilig, ik ben veilig.’ Rushton zei zeker tien gewonden te hebben zien liggen op de grond. Volgens haar reed de truck met hoge snelheid door de markt.

 

Wij gebruiken google analytics

Om onze website te verbeteren maken wij gebruik van google analytics, gaat u hiermee akkoord?

Tevens maken wij ook gebruik van mouseflow om onze pagina's te kunnen optimaliseren voor uw gebruiksgemak. Mocht u niet willen dat wij deze gegevens verzamelen, dan kunt u zich hier afmelden.