Tijdens mijn hiking vakantie in Noorwegen ben ik gaan nadenken over een probleem dat jullie zeker bekend in de oren zal klinken en mogelijk hebben jullie er zelf ook al ervaring mee: klanten of cursisten die perse via een bepaalde instantie hun certificaat willen halen. Hierdoor denken ze (onterecht) dat de kwaliteit beter is. Niets is minder waar. De kwaliteit van het onderwijs wordt niet bepaald door de instantie, maar door jou als instructeur! Jij maakt het verschil. De instanties spekken hun kas. Wat krijg jij daar voor terug? Wanneer heb jij voor het laatst echt het gevoel gehad dat je tijdens een instructeursopleiding of herhalingscursus vernieuwde kennis tot je hebt kunnen nemen?
Er is ligt een enorme wereld klaar voor jou om te verkennen. In mijn E-books vertel ik al wat over de verschillende mogelijkheden om jezelf als instructeur tot een hoger niveau te tillen. Deze wereld bevindt zich echter vaak buiten de muren van de bekende instanties die naar mijn idee te weinig investeren in de kwaliteit van het onderwijs. Je klanten weten dit niet. Ze zijn al lang en breed in de val getrapt en hebben het gevoel het meeste waar voor hun geld te krijgen. Je krijgt cursisten moeilijk uit deze gedachte gang want in ons dagelijks leven trappen we zelf ook meer dan eens in deze marketing val. Wie heeft er geen Stearic Zinc, Dimethicone, Methylisothizoline nacht creme in huis van 50 euro die net zo goed werkt als vaseline zalf van 4 euro. Om nog maar niet te spreken over de antifadecomplex en Zerosulfate shampoos die niets extra’s toevoegen aan de kwaliteit van je haar, maar wel een groot gat achter laten in je portemonnee. We worden graag voor de gek gehouden en bedrijven willen dit graag zo laten. Ik heb ooit een mail wisseling gehad met een hoge functionaris binnen een van de wel bekende instanties. Zijn standpunt was: “lesgeven is niet iets verkopen. Dat zijn twee totaal verschillende dingen”. Je kunt er niet meer naast zitten dan dat. Alle instanties lokken je naar zich toe. Dit komt omdat de cursisten dit van jou als instructeur eisen, verwachten of verlangen. Cursisten weten niet beter en denken dat ze bij instantie A een Zerosulfate, Stearic Zinc EHBO cursus kunnen volgen en bij instantie B slechts het huismerk zullen krijgen. Dit heeft allemaal met marketing en dus verkoop te maken. Laat je dus nooit meer wijsmaken dat dit twee verschillende zaken zijn. Jij verkoopt een verhaal, jij verkoopt kennis en of ze jouw verhaal kopen hangt uiteindelijk af van jou en niet de instantie. Deze heeft namelijk nauwelijks controle over kwaliteiten die jij als instructeur wel of niet inzet. Je bent namelijk geen shampoo fles of nachtcrème die een 100% kopie is van de gene die ervoor of erna wordt geproduceerd. Jij hebt een spreekwoordelijke rugzak met kennis. Voor elke situatie pak je een ander onderdeel uit je rugzak. Hoe groot je rugzak is en hoe gevuld deze is hangt af van jou wil en aanbod om te leren. Ik geloof in een leven lang leren en dat ik elke dag een betere instructeur kan worden zolang ik open sta voor de mening en ideeën van anderen. En jij? Sta jij hier ook voor open. Wil jij jouw kwaliteiten als instructeur verbeteren? Kom dan ook op de speciale instructeurs themadag die wij organiseren in december 2017. Hier zullen we verschillende sprekers hun verhaal laten doen over hoe jij als instructeur de kwaliteit van je onderwijs kunt verbeteren. Hoe je lichaamstaal kunt inzetten als krachtig middel, hoe je een eigen opleiding kunt ontwikkelen en hoe jij ook zonder die instanties toch je cursisten les kunt blijven geven. Na de zomerperiode zal ik meer informatie delen over deze thema dag en wat er nog meer allemaal te doen zal zijn.

Voor nu een leuke link naar een Youtube filmpje voor de mensen die het gevoel hebben dat ze ook altijd meer en beter willen worden en zich toch net niet altijd overal bij voelen horen. Dit is een van mijn inspiratie bronnen geweest voor mijn e-book (goed-beter-best) waar ik nu druk mee bezig ben. Veel plezier ermee!

https://www.youtube.com/watch?v=cnooCepNZv4&list=PLDDCCHWqSeNrJGhGKBrYKyCn4vBc23F88

Wij gebruiken google analytics

Om onze website te verbeteren maken wij gebruik van google analytics, gaat u hiermee akkoord?

Tevens maken wij ook gebruik van mouseflow om onze pagina's te kunnen optimaliseren voor uw gebruiksgemak. Mocht u niet willen dat wij deze gegevens verzamelen, dan kunt u zich hier afmelden.